Ovocníčkovia s večerníkom košice:dnes pobavili Košičanov
KOŠICE – Brali ich ako teplé rožky! Piatkové číslo večerníka košice:dnes s prílohou o zdraví ponúkali Košičanom kolportéri v kostýmoch evokujúcich tému prílohy – ovocia a zeleniny. Mrkva, pomaranč či jablko Košičanov naozaj podľa ich reakcií pobavili.
“Je to veľmi dobrý nápad. Najprv som si myslel, že tie postavičky majú propagovať zdravý spôsob života, ale teraz vidím, že noviny,” povedal nám Košičan Vladimír Rácz na zastávke pri hoteli Double Tree by Hilton. “Ale vlastne naozaj, zdravý život. Doteraz som sa k nim ešte nedostal, ale myslím, že ich budem čítať aj ďalej, keď budú mať takéto nápady,” dodal po zhliadnutí prílohy.
Noviny rozdávané zadarmo mizli jedna radosť. Záujemcovia brali aj po viacero kusov – pre kamarátku, pre mamku, pre suseda. “Ja si ich zoberiem každý deň na zastávke. Je v nich čo čítať, pretože sa zaujímam o to, čo sa deje v meste. Ak budú takéto pekné prílohy ako dnes, tak nepochybujem, že o ne bude medzi Košičanmi záujem,” myslí si Mária Hriňáková, ktorá patrí už medzi naše stále čitateľky.
Prekvapení úspechom piatkovej promoakcie boli aj samotní kolportéri. “Veľa ľudí sa zastavilo, usmialo a noviny brali naozaj vo vysokom tempe. Viacerí sa aj opýtali, či ešte niekedy uvidia takéto veselé kostýmy,” povedal nám Rodan Ražek, ktorý rozdával večerník košice:dnes pri Auparku. Nie je vylúčené, že ovocníčkov ešte Košičania v uliciach mesta uvidia. Bude to záležať od témy príloh, ktoré sa stanú pravidelným ozvláštnením večerníka.
Foto: Juraj Szaszák
Odporúčané články
Návrat do práce po materskej či rodičovskej dovolenke pre mnohé Slovenky znamená nielen osobnú, ale aj ekonomickú výzvu. Podľa prieskumu 365.bank sa až takmer polovica žien po návrate do zamestnania ocitá na rovnakej platovej úrovni ako pred odchodom na materskú, no tretina zarába menej. Vyšší príjem po návrate uviedlo len 15 % opýtaných.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


