Plaziť sa je zakázané!
Na Hlinkovej ulici neďaleko Hornádu sú dve dopravné značky. Jedna je informatívna a tá druhá zákazová.
Keďže na mieste tej prvej chodník končí a pokračuje len na druhej strane (oooch, aké košické, prednedávnom sa taký skvost objavil aj pri Steel aréne – pozn. red.), je jasné, že prejsť na druhú stranu frekventovanej cesty sa dá len podchodom.
Ďalšia značka však chodcom zakazuje, aby sa cez podchod plazili. Väčšina Košičanov vie prečo – je tam neskutočne veľa špiny, ale aj výkalov. Možno však práve na to chcel správca cesty upozorniť tých, ktorí majú „pod kalapom“ – aby si v podchode na zem nelíhali. Skvelý nápad zachráni „potrundžených“ od domáceho násilia, ktoré by na nich páchali manželky, priateľky či milenky, keďže by prišli domov nielen opití, ale aj smradľaví…
[ad][/ad]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.