Potulka v zoo
Tajomstvá v zoo predstavia na premiérovej potulke Milan Kolcun a Zoltán Balassa počas tohto víkendu už oddnes.
Návštevníkov určite poteší, že v cene vstupenky bude aj vstup do zoologickej záhrady, ktorá patrí k najväčším v Európe. Aj to je jedno z jej netradičných prvenstiev. Ako jediná na Slovensku chová aj tučniaky a na potulke bude známy ich aktuálny počet. Zároveň sa prehliadka dotkne témy, ktoré zvieratá sú najobdivovanejšie v akejkoľvek zoo, a ktoré z nich máme aj v Kavečanoch. Medzi zaujímavé bude patriť informácia, koľko druhov sa podarilo zachrániť pred vyhynutím, ale aj odpoveď, či niekedy budú v Košiciach slony. Účastníci potulky sa prejdú po viacerých náučných chodníkoch a dozvedia sa, aké ďalšie aktivity je možné v zoologickej záhrade podniknúť.
Začiatok potulky je netradične pri vchode do zoo, informácie o časoch nájdete na www.potulka.sk.
(HKL)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.