Pozemnú lanovku na Hrebienok čaká revízia vo Švajčiarsku
Pozemnú lanovku premávajúcu vo Vysokých Tatrách zo Starého Smokovca na Hrebienok čaká revízia vo Švajčiarsku. Podvozok kabíny číslo dva už odviezli do mesta Uetendorf, kde ho priamo v dielňach výrobcu prehliadnu, vymenia opotrebované diely a pripravia na ďalšiu bezpečnú prevádzku.
Informoval o tom PR manažér Tatry mountain resorts Marián Galajda s tým, že na trase medzi Smokovcom a Hrebienkom bude zabezpečená ekologická náhradná doprava – bezemisný elektrobus.
„Počas revízie sa robí komplexná kontrola, diagnostika a výmena opotrebovaných dielov. Po tom, čo v minulom roku takúto kúru absolvovali podvozky vozňa číslo jeden, prišli v tomto roku na rad podvozky vozňa číslo dva,“ vysvetlil prevádzkový riaditeľ lanových dráh Ján Slamený.
[ad][/ad]Kedy ju vrátia do Tatier?
Ako ďalej doplnil, po zhruba trojtýždňovej revízii sa podvozky vrátia späť do Tatier, kde sa osadia na koľajnice a následne ich spoja s vozňom, ukotví sa ťažné lano a zariadenie sa po revíznych skúškach opätovne uvedie do prevádzky.
Galajda priblížil, že odstávka pozemnej lanovky potrvá do 13. novembra tohto roka. V tom čase pripravuje prevádzkovateľ pre návštevníkov Tatier, ktorí si netrúfajú na peší výstup na Hrebienok, ekologickú alternatívu – bezemisný elektrobus, ktorý by mal začať premávať od 8. októbra po jestvujúcej komunikácii zo Starého Smokovca na Hrebienok.
[ad2][/ad2]
(TASR)
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.