Pozemnú lanovku na Hrebienok čaká revízia vo Švajčiarsku
Pozemnú lanovku premávajúcu vo Vysokých Tatrách zo Starého Smokovca na Hrebienok čaká revízia vo Švajčiarsku. Podvozok kabíny číslo dva už odviezli do mesta Uetendorf, kde ho priamo v dielňach výrobcu prehliadnu, vymenia opotrebované diely a pripravia na ďalšiu bezpečnú prevádzku.
Informoval o tom PR manažér Tatry mountain resorts Marián Galajda s tým, že na trase medzi Smokovcom a Hrebienkom bude zabezpečená ekologická náhradná doprava – bezemisný elektrobus.
„Počas revízie sa robí komplexná kontrola, diagnostika a výmena opotrebovaných dielov. Po tom, čo v minulom roku takúto kúru absolvovali podvozky vozňa číslo jeden, prišli v tomto roku na rad podvozky vozňa číslo dva,“ vysvetlil prevádzkový riaditeľ lanových dráh Ján Slamený.
[ad][/ad]Kedy ju vrátia do Tatier?
Ako ďalej doplnil, po zhruba trojtýždňovej revízii sa podvozky vrátia späť do Tatier, kde sa osadia na koľajnice a následne ich spoja s vozňom, ukotví sa ťažné lano a zariadenie sa po revíznych skúškach opätovne uvedie do prevádzky.
Galajda priblížil, že odstávka pozemnej lanovky potrvá do 13. novembra tohto roka. V tom čase pripravuje prevádzkovateľ pre návštevníkov Tatier, ktorí si netrúfajú na peší výstup na Hrebienok, ekologickú alternatívu – bezemisný elektrobus, ktorý by mal začať premávať od 8. októbra po jestvujúcej komunikácii zo Starého Smokovca na Hrebienok.
[ad2][/ad2]
(TASR)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.