Poznáte včelie výrobky?
Med väčšina ľudí používa najmä ako sladidlo. Tekuté zlato, ako sa táto pochúťka nazýva, má však aj množstvo blahodárnych účinkov na naše zdravie. Aké to sú a prečo sú včely pre nás dôležité, prezradil v rozhovore v televízii KOŠICE:DNES včelár Tibor Vargapál.
Včely vyrábajú až pätnásť produktov. Jedna tretina z nich sa u nás využíva v boji proti chrípke. Včelí peľ sa zaradzuje medzi superpotraviny. Obsahuje obrovské množstvo vitamínov a minerálov, ktoré nám pomáhajú budovať imunitu. Stačí len jedna lyžička denne na to, aby sme posilnili náš imunitný systém. Ak vás trápia zápalové ochorenia, kožné choroby či samotná chrípka, mali by ste siahnuť zas po prírodnom antibiotiku – propolise. Materská kašička sa často nazýva aj kráľovským elixírom.
[ad][/ad]Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?