Prázdniny v košickej zoo
ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor.
V ôsmich turnusoch sa podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Evy Malešovej vystrieda 200 detí, pre ktoré pripravili bohatý program. „Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice,” povedala.
[ad][/ad]Spokojnosť detí
Chlapci a dievčatá majú podľa jej slov prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov. „O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch,“ doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.
Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 hod.
Foto: TASR(TASR, JH)
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.