Princeove memoáre vyjdú v októbri
Nedokončené memoáre amerického speváka a skladateľa Princea s názvom The Beautiful Ones vyjdú v októbri. Oznámilo to v pondelok vydavateľstvo tohto pripravovaného diela Penguin Random House, tri roky po náhlom úmrtí umelca v roku 2016, informuje agentúra AFP.
Rodák z Minneapolisu, ktorý zomrel vo veku 57 rokov následkom náhodného predávkovania sa liekmi proti bolesti, iba mesiac pred svojou smrťou oznámil, že vydá autobiografiu, pričom termín vydania knihy bol pôvodne stanovený na rok 2017.
Vydavateľstvo Penguin Random House spresnilo, že Princeove memoáre vyjdú 29. októbra a budú obsahovať jeho dosiaľ nezverejnené fotografie, ukážky z denníkov a rukopisov textov.
[ad][/ad]„Táto kniha je nielen poctou Princeovi, ale originálnym literárnym dielom, plným Princeových myšlienok a vízií,“ uviedlo vydavateľstvo Penguin Random House, ktoré knihu vydá pod svojou filiálnou značkou Spiegel & Grau. Publikácia bude obsahovať predslov od Dana Piepenbringa, ktorý na nej s Princeom spolupracoval.
Prince, jedna z najvplyvnejších postáv svetovej hudby, sa stal medzinárodne známym v 80. rokoch, keď skombinoval minneapoliský funk rock s tanečnými prvkami. Prince si neskôr dočasne zmenil umelecké meno na Symbol.
[ad2][/ad2]
(TASR, SŠ)
Odporúčané články
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.