Rady nad zlato od 80-ročného muža, ktoré si v živote potrebujete zapamätať
„Tak, ako dobre strávený deň prinesie šťastný spánok, tak dobre prežitý život prinesie šťastnú smrť.“ Výrok pochádza od známeho Leonarda Da Vinciho. Dobre prežitý život môže pre každého vyzerať inak, avšak, na niektoré životné múdra príde človek až v staršom veku. V článku vám prinášame 50 rád od 80-ročného pána, ktorý sa na život pozerá s nadhľadom.
Vždy podávajte ruku pevne.
Pozerajte sa ľuďom do očí.
Spievajte si v sprche.
Zaobstarajte si stereo systém.
V hádke udrite prví a tvrdo.
Majte tajomstvá.
Nikdy na nikoho nezanevrite. Zázraky sa stávajú.
Vždy prijmite pomocnú ruku.
Buďte odvážni. Aj keď nie ste, tvárte sa, že ste. Nikto to nevie rozoznať.
Pískajte si.
Vyhýbajte sa sarkastickým poznámkam.
Vyberte si svojho životného partnera pozorne. Z tohto rozhodnutia pramení 90% vášho šťastia alebo smútku.
Robte dobré skutky pre tých, ktorí to nikdy nezistia.
Požičajte si len také knihy, na ktorých vám nezáleží.
Nikdy nikoho nepripravte o nádej. Možno je to všetko, čo má.
Keď hráte hry s deťmi, nechajte ich vyhrať.
Dávajte ľuďom druhú šancu, ale tretiu už nie.
Buďte romantickí.
Staňte sa najšťastnejším človekom akého poznáte.
Uvoľnite sa. Relaxujte. Vážne berte len rozhodnutia, ktoré súvisia so životom a smrťou.
Nedovoľte telefónu, aby vyrušil vzácne chvíle.
Buďte dobrí v prehrávaní.
Buďte dobrí aj vo vyhrávaní.
Dvakrát si premyslite, komu prezradíte tajomstvo.
Keď vás niekto objíme, nech je prvý, ktorý povolil objatie.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.