Rady nad zlato od 80-ročného muža, ktoré si v živote potrebujete zapamätať
„Tak, ako dobre strávený deň prinesie šťastný spánok, tak dobre prežitý život prinesie šťastnú smrť.“ Výrok pochádza od známeho Leonarda Da Vinciho. Dobre prežitý život môže pre každého vyzerať inak, avšak, na niektoré životné múdra príde človek až v staršom veku. V článku vám prinášame 50 rád od 80-ročného pána, ktorý sa na život pozerá s nadhľadom.
Vždy podávajte ruku pevne.
Pozerajte sa ľuďom do očí.
Spievajte si v sprche.
Zaobstarajte si stereo systém.
V hádke udrite prví a tvrdo.
Majte tajomstvá.
Nikdy na nikoho nezanevrite. Zázraky sa stávajú.
Vždy prijmite pomocnú ruku.
Buďte odvážni. Aj keď nie ste, tvárte sa, že ste. Nikto to nevie rozoznať.
Pískajte si.
Vyhýbajte sa sarkastickým poznámkam.
Vyberte si svojho životného partnera pozorne. Z tohto rozhodnutia pramení 90% vášho šťastia alebo smútku.
Robte dobré skutky pre tých, ktorí to nikdy nezistia.
Požičajte si len také knihy, na ktorých vám nezáleží.
Nikdy nikoho nepripravte o nádej. Možno je to všetko, čo má.

Keď hráte hry s deťmi, nechajte ich vyhrať.
Dávajte ľuďom druhú šancu, ale tretiu už nie.
Buďte romantickí.
Staňte sa najšťastnejším človekom akého poznáte.
Uvoľnite sa. Relaxujte. Vážne berte len rozhodnutia, ktoré súvisia so životom a smrťou.
Nedovoľte telefónu, aby vyrušil vzácne chvíle.
Buďte dobrí v prehrávaní.
Buďte dobrí aj vo vyhrávaní.
Dvakrát si premyslite, komu prezradíte tajomstvo.
Keď vás niekto objíme, nech je prvý, ktorý povolil objatie.
Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


