Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
Pravdepodobne najlepší darček, ktorý môžete dať pracovitej mame na Deň matiek, je dopriať jej oddych a zaslúžené raňajky, vyrobené z lásky.
Aby sme vám a vašim ratolestiam pomohli čo najlepšie začať deň, vybrali sme si naše obľúbené recepty, ktoré sú pre mladých ľudí jednoduché na prípravu a zároveň nenáročné na suroviny.
1.Banánové palacinky
Budeme potrebovať:
- 350g hladkej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 veľmi zrelé banány
- 2 vajcia
- 1 ČL vanilkového cukru
- 250ml mlieka, maslo na vyprážanie
Postup:
- V miske si zmiešame suché suroviny dokopy. Zrelé banány roztlačíme vidličkou, potom do nich zašľaháme vajcia, vanilkový cukor a mlieko. Uprostred suchých surovín urobíme malú jamku, nasypeme do nej vlhké suroviny a rýchlo ich spolu vyšľaháme, aby sme vytvorili hladké cesto.
- Na panvici na strednom ohni zohrejeme malý kúsok masla. Pridáme 2-3 lyžice cesta a opečieme, kým sa na povrchu nezačnú objavovať malé bublinky. Palacinku preklopíme a opečieme ju z druhej strany 1 – 2 minúty. Opakujeme postup so zvyšným cestom a udržujeme palacinky teplé v nízkej rúre.
- Palacinky poukladáme na tanier a na vrch, ako ozdobu, dáme plátky banánu.
Recept na chlebové placky s vajíčkami nájdete na ďalšej strane…
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)