Bábovka s drobným ovocím: TOTO musíte vyskúšať

Bábovka sa mnohým z nás spája s pocitom domova. Vďaka jej vôni sa vieme vrátiť do starých čias. Poďme si ju spoločne pripraviť.
Budeme potrebovať:
- 6 vajec;
- 180 g práškového cukru;
- 0,5 dl oleja;
- 250 g polohrubej múky;
- štipku soli;
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva;
- 1/2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry;
- trochu rumu;
- 120 g mrazeného drobného ovocia (maliny, ríbezle, čučoriedky);
- 1 lyžica múky.
Poleva
- 200 g práškového cukru;
- 1 lyžica citrónovej šťavy;
- 2 lyžice smotany.
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny a obe peny spojíme. Za stáleho miešania postupne pridávame olej a preosiatu múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Nakoniec pridáme rum. Drobné ovocie posypeme múkou. Jemne ho obalíme a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej formy a jemnou strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 – 50 minút. Trochu vychladenú bábovku vyklopíme na dosku, polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Poleva:
Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a smotanou dohladka.
Dobrú chuť!
(AP)
Odporúčané články

Šošovicová polievka na kyslo s klobásou je výdatné a chutné jedlo, ktoré spája jemnú krémovú konzistenciu so sýtosťou údenej klobásy. Vďaka octu získava príjemne kyslastú chuť, ktorá sa dokonale dopĺňa s arómou korenín a zeleniny. Podávajte s čerstvým chlebom a vychutnajte si pravú domácu pohodu.

Pripravte si jednoduché a chutné jablkové lievance, ktoré očaria vaše chuťové poháriky! Tento recept spája šťavnatosť nastrúhaných jabĺk s jemnou arómou škorice v nadýchanom ceste, ktoré je hotové za pár minút. Ideálne na raňajky či sladkú desiatu – podávajte ich s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým ovocím a vychutnajte si domácu pohodu v každom súste.

Šúľance s makom patria medzi klasické domáce dezerty, ktoré si získali obľubu v slovenskej kuchyni. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to – nadýchané zemiakové cesto, lahodná maková posýpka a voňavé maslo vytvárajú dokonalú kombináciu chutí.