Bábovka s drobným ovocím: TOTO musíte vyskúšať

Bábovka sa mnohým z nás spája s pocitom domova. Vďaka jej vôni sa vieme vrátiť do starých čias. Poďme si ju spoločne pripraviť.
Budeme potrebovať:
- 6 vajec;
- 180 g práškového cukru;
- 0,5 dl oleja;
- 250 g polohrubej múky;
- štipku soli;
- 1/2 kypriaceho prášku do pečiva;
- 1/2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry;
- trochu rumu;
- 120 g mrazeného drobného ovocia (maliny, ríbezle, čučoriedky);
- 1 lyžica múky.
Poleva
- 200 g práškového cukru;
- 1 lyžica citrónovej šťavy;
- 2 lyžice smotany.
Postup:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny a obe peny spojíme. Za stáleho miešania postupne pridávame olej a preosiatu múku zmiešanú so soľou, kypriacim práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Nakoniec pridáme rum. Drobné ovocie posypeme múkou. Jemne ho obalíme a vmiešame do cesta. Cesto vylejeme do vymastenej formy a jemnou strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 – 50 minút. Trochu vychladenú bábovku vyklopíme na dosku, polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Poleva:
Cukor vymiešame s citrónovou šťavou a smotanou dohladka.
Dobrú chuť!
(AP)
Odporúčané články

Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a silné chute, ktoré rozozvučia slovenskú tradíciu na tanieri. Pečené bravčové koleno s kyslou kapustou, horčicou a chrenom je sviatočný pokrm, ktorý si zaslúži čas aj pozornosť – odmenou vám bude dokonalý nedeľný obed.

Tradičná chuť slovenských šúľancov v slanej verzii s krémovou smotanovou omáčkou a výrazným údeným syrom vás prenesie priamo do kuchyne našich starých mám. Jednoduché zemiakové cesto, jemné prísady a výrazná syrová omáčka robia z tohto jedla sýtu pochúťku, ktorá sa hodí na obed aj večeru. Vyskúšajte domácu klasiku v originálnom spracovaní.

Špenátové halušky s opečenou slaninou a cesnakom spájajú tradičný slovenský pokrm s čerstvou chuťou zelene. Jednoduché zemiakové cesto doplnené špenátom, chrumkavá slanina a voňavý cesnak vytvárajú dokonalú kombináciu pre výdatný obed či večeru, ktorá zahreje a zasýti.