Černicovo-malinová dreň, ktorú môžete podávať aj ako smoothie (fotorecept)

Ako si netradične vychutnať letné ovocie zo záhrady? Máme pre vás zaujímavý tip, ktorý môžete podávať hneď dvoma spôsobmi. Černicovo-malinová dreň chutí skvelo nie len mrazená, ale aj čerstvá v podobe smoothie.
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- maliny, černice (približne 230g)
- vanilínový cukor, škoricu, kakao (podľa vlastnej chuti)
- proteínový prášok (polovica odmerky)
- 100ml bieleho jogurtu/smotany
Jednoduchý fotopostup:

My sme sa rozhodli pre variant bez smotany, aby sme nechali vyniknúť chuť čerstvého ovocia. Rovnako to, ako si dreň/smoothie dochutíte ostáva predovšetkým na vás. Ak vám vadia černicové kôstky, hneď po zmixovaní ich môžete prepasírovať cez sitko alebo jemnú gázu. Veríme, že sa vám recept páčil a prajeme dobrú chuť.
Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.