Chutný a rýchly recept na tortillu s mletým mäsom

Pôvod tortilly, ako zaujímavej náhrady pečiva, pramení z arabskej kuchyne. Tortillu je možné naplniť takmer s hocičím. V dnešnom recepte vám ukážeme jednu z možností chutných kombinácií.
Budeme potrebovať:
- Mleté hovädzie mäso;
- cibuľa;
- olej;
- soľ, grilovacie korenie;
- kečup/pretlak;
- tortilly;
- mrkva;
- uhorka;
- paradajka;
- majonéza.
Cibuľku si nakrájame nadrobno a dáme ju na rozohriatú panvicu s olejom. Restujeme dozlatista. Pridáme mleté hovädzie mäsko a miešame. O malú chvíľku pridáme soľ a grilovacie korenie. Poriadne premiešame a môžeme pridať dve polievkové lyžice kečupu alebo paradajkového pretlaku. Necháme variť.
Mrkvu si očistíme a postrúhame. Podávame ju neuvarenú. Rovnako si nakrájame paradajky aj uhorky.
Tortillu si dáme na pár sekúnd na panvicu, aby bola chrumkavejšia. Neskôr ju potrieme majonézou.
Ak by ste mali chuť na domácu majonézu, budete potrebovať:
- Žĺtok;
- olej;
- ocot;
- horčicu;
- soľ.
Postup výroby domácej majonézy je jednoduchý. Stačí si do misky vložiť žĺtok a pri stálom miešaní prilievať olej po kvapkách. Žĺtok postupne mení farbu a vytvára sa nám hustejšia hmota. Do majonézy pridáme čajovú lyžičku horčice a octu. Osolíme a môžeme tortillu potierať domácou majonézou.
Do stredu tortilly si uložíme mäso, zeleninu a postupne ju zakrútime. Chutný a šťavnatý obed je na stole.
Dobrú chuť!
(vikitomkova)
Odporúčané články

Krémová pórová polievka so zemiakmi a smotanou je ideálnym tipom na ľahký obed či teplé predjedlo. Vyniká jemne nasladlou chuťou póru, krémovou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Pripravená z niekoľkých bežných surovín, zasýti aj poteší – a výborne chutí s kúskom čerstvého chleba alebo sypaná čerstvými bylinkami.

Tradičná chuť slovenských šúľancov v slanej verzii s krémovou smotanovou omáčkou a výrazným údeným syrom vás prenesie priamo do kuchyne našich starých mám. Jednoduché zemiakové cesto, jemné prísady a výrazná syrová omáčka robia z tohto jedla sýtu pochúťku, ktorá sa hodí na obed aj večeru. Vyskúšajte domácu klasiku v originálnom spracovaní.

Špenátové halušky s opečenou slaninou a cesnakom spájajú tradičný slovenský pokrm s čerstvou chuťou zelene. Jednoduché zemiakové cesto doplnené špenátom, chrumkavá slanina a voňavý cesnak vytvárajú dokonalú kombináciu pre výdatný obed či večeru, ktorá zahreje a zasýti.