Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová zemiaková polievka s hubami
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g zemiakov;
- 120 g čerstvých alebo mrazených húb;
- 50 g masla;
- cibuľu;
- 2 strúčiky cesnaku;
- zeleninový vývar;
- 150 ml smotany na šľahanie;
- kyslú smotanu;
- drvenú rascu;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom popražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme očistené a nakrájané huby a zemiaky. Zmes dochutíme rascou, soľou a čiernym korením a chvíľu restujeme. Zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme dokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko pomixujeme mixérom a popritom do polievky prilievame smotanu na šľahanie. Hotovú polievku podávame so slaninovým chipsom a dozdobíme lyžicou kyslej smotany a petržlenovou vňaťkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)