Ľahká lyžicová torta
Už len názov naznačuje, že táto torta je ľahká, nielen chuťou ale i prípravou. Na tento recept nepotrebujete odmerku, váhu ani šálku, postačí vám jedna lyžica.
Budete potrebovať:
Na 1 korpus (z dvoch):
- 4 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky);
- 2 lyžice hladkej múky;
- 2 lyžice kryštálového cukru;
- 2 lyžice kakaa;
- 2 lyžice oleja;
- 2 lyžice vody;
- 2 lyžice zomletých mandlí.
Na krém:
- 750 g jemného tvarohu;
- 1 lyžičku vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor);
- 100 g bielej čokolády;
- cukor podľa chuti (môžete pridať, nemusíte).
Na ozdobenie:
- ovocie podľa vlastnej chuti (kivi, granátové jablko, lieskovce …).
Tortová forma s priemerom 26 cm.
Postup:
Vajcia rozdeľte na žĺtky a bielky. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh a žĺtky zmiešajte s múkou, kakaom, cukrom, olejom, vodou a zomletými mandľami. Na záver primiešajte do hnedého cesta vyšľahané bielky, dávajte však pozor, aby vám nespadol sneh. Nalejte do papierom vystlanej formy a dajte piecť na 180 stupňov Celzia približne 15 minút (sledujte rúru, pretože každá pečie inak).
Tento postup zopakujte ešte raz na druhý korpus.
Krém si pripravíte tak, že nad parou rozpustíte bielu čokoládu, pridáte tvaroh, vanilku, prípadne cukor. Hotový krém natriete na vychladnuté korpusy, dáte vychladnúť a posypete ovocím.
Dobrú chuť!
(AP)
Odporúčané články
Cuketové placky sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchly, chutný a zároveň zdravý pokrm. Kombinácia cuketových placiek s osviežujúcim jogurtovým dresingom zaručuje lahodný zážitok pre každého milovníka ľahkých jedál.
Pstruh na masle s mandľami patrí medzi jednoduché, no zároveň elegantné pokrmy, ktoré potešia každého gurmána. Tento recept spája jemnosť čerstvého pstruha s bohatou chuťou masla a mandlí, doplnené o zemiakové pyré, ktoré jedlu pridáva krémovú textúru.
Tento recept na batátové gnocchi s parmezánovou omáčkou a šalviou je nielen chutný, ale aj výživný a skvelý spôsob, ako využiť sladké zemiaky. Kombinácia jemných gnocchi s krémovou parmezánovou omáčkou a chrumkavou šalviou vytvára lahodnú harmóniu chutí. Tento recept sa hodí na špeciálne príležitosti, ale aj na bežný deň, keď chcete vyskúšať niečo nové a lahodné.