Ovocné muffiny s čokoládou, ktoré zvládnete za pár minút

Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept, v ktorom môžete efektívne a chutne zužitkovať maliny a černice z vašej záhrady. Ovocné muffiny s čokoládou sú hotové raz-dva a navyše chutia výborne.
Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 60 g oleja
- 230 ml mlieka
- 330 g polohrubej múky (my sme použili kombináciu s hladkou múkou pre jemnejšie cesto)
- 12 g kypriaceho prášku
- 220 g malín a černíc (prípadne iného ovocia)
- čokoládu na postrúhanie
- košíčky
- formu na pečenie
Postup:
V miske si vymiešame najprv cukor a vajce, následne pridáme 230 ml horúceho mlieka. Potom pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Hmotu jemne vymiešame a vylejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Ozdobíme malinami a černicami. Postrúhame čokoládou. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.

Na chutných muffinkách si pochutí každý jeden z nás. Sú ideálnou pochúťkou nie len k poobednému čaju či limonáde, no určite ich ocenia aj milovníci sladkých raňajok. Veríme, že sa vám dnešný recept páčil a prajeme dobrú chuť.

Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články

Pripravte si jednoduché a chutné jablkové lievance, ktoré očaria vaše chuťové poháriky! Tento recept spája šťavnatosť nastrúhaných jabĺk s jemnou arómou škorice v nadýchanom ceste, ktoré je hotové za pár minút. Ideálne na raňajky či sladkú desiatu – podávajte ich s javorovým sirupom, medom alebo čerstvým ovocím a vychutnajte si domácu pohodu v každom súste.

Šošovicová polievka na kyslo s klobásou je výdatné a chutné jedlo, ktoré spája jemnú krémovú konzistenciu so sýtosťou údenej klobásy. Vďaka octu získava príjemne kyslastú chuť, ktorá sa dokonale dopĺňa s arómou korenín a zeleniny. Podávajte s čerstvým chlebom a vychutnajte si pravú domácu pohodu.

Šúľance s makom patria medzi klasické domáce dezerty, ktoré si získali obľubu v slovenskej kuchyni. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to – nadýchané zemiakové cesto, lahodná maková posýpka a voňavé maslo vytvárajú dokonalú kombináciu chutí.