Pripravte si doma tradičné vianočné nápoje
Pre deti je tu horúca čokoláda
Domácich receptov na horúcu čokoládu je mnoho. Navyše tým, že sa dá kúpiť hotová zmes na jej prípravu, len málokto si ju už doma pripravuje z vlastných ingrediencií. My sa s vami však podelíme o recept, ktorý je jednoduchý a vynikajúci zároveň. Základom je mlieko, zlatý klas, čokoládový puding, práškový cukor, kakao a samozrejme čokoláda. Na jednu porciu budete potrebovať: 1/2 lyžice zlatého klasu, 1/2 lyžice čokoládového pudingu, 1 lyžicu (nie kopcovitú) práškového cukru, 1 lyžicu kakaa a 2 až 3 deci mlieka (podľa toho, akú hustú ju chcete). V hrnci si dáme zohriať mlieko a popri tom si zatiaľ v miske zmiešame sypké ingrediencie. Keď mlieko začne vrieť, vsypeme do neho náš pripravený mix a zamiešame. Keď začne čokoláda hustnúť, pridáme do nej nalámané kúsky čokolády. Na začiatku môžete pridať približne 50 gramov čokolády, a potom už pridávate podľa vlastnej chuti.

Varené pivo s medom
O prevarenom víne už počul hádam každý, ale čo tak vyskúšať prevarené pivo? Nielenže má lahodnú chuť, pomôže vám aj zahriať sa. Dokonca môže zmierniť bolesť hrdla. Pivo si vlejete do hrnca a pomaly zohrievate. Dávajte pozor, aby nezovrelo úplne, keďže by vykypelo a hlavne stratilo alkohol. Do piva pridáte lyžicu medu, plátky zázvoru a na kolieska pokrájaný citrón. Pre výraznejšiu chuť môžete z citróna rovno aj vytlačiť šťavu. Použiť môžete svetlé i tmavé pivo, záleží na tom, ktoré vám chutí viac.
Zdroj: (DK)
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.