Pripravte si doma tradičné vianočné nápoje
Pre deti je tu horúca čokoláda
Domácich receptov na horúcu čokoládu je mnoho. Navyše tým, že sa dá kúpiť hotová zmes na jej prípravu, len málokto si ju už doma pripravuje z vlastných ingrediencií. My sa s vami však podelíme o recept, ktorý je jednoduchý a vynikajúci zároveň. Základom je mlieko, zlatý klas, čokoládový puding, práškový cukor, kakao a samozrejme čokoláda. Na jednu porciu budete potrebovať: 1/2 lyžice zlatého klasu, 1/2 lyžice čokoládového pudingu, 1 lyžicu (nie kopcovitú) práškového cukru, 1 lyžicu kakaa a 2 až 3 deci mlieka (podľa toho, akú hustú ju chcete). V hrnci si dáme zohriať mlieko a popri tom si zatiaľ v miske zmiešame sypké ingrediencie. Keď mlieko začne vrieť, vsypeme do neho náš pripravený mix a zamiešame. Keď začne čokoláda hustnúť, pridáme do nej nalámané kúsky čokolády. Na začiatku môžete pridať približne 50 gramov čokolády, a potom už pridávate podľa vlastnej chuti.
Varené pivo s medom
O prevarenom víne už počul hádam každý, ale čo tak vyskúšať prevarené pivo? Nielenže má lahodnú chuť, pomôže vám aj zahriať sa. Dokonca môže zmierniť bolesť hrdla. Pivo si vlejete do hrnca a pomaly zohrievate. Dávajte pozor, aby nezovrelo úplne, keďže by vykypelo a hlavne stratilo alkohol. Do piva pridáte lyžicu medu, plátky zázvoru a na kolieska pokrájaný citrón. Pre výraznejšiu chuť môžete z citróna rovno aj vytlačiť šťavu. Použiť môžete svetlé i tmavé pivo, záleží na tom, ktoré vám chutí viac.
Zdroj: (DK)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.