Recept na jednoduché kokosové guľky, ktorý zvládnete do 20 minút

Nemáte práve čas na zdĺhavé pečenie zákuskov? Ponúkame vám chutný a zároveň rýchly recept na kokosovo-kakaovú dobrotu. Ak nemáte napečené a očakávate návštevu, neváhajte ich vyskúšať. Nie je potrebné ani zapínať rúru, pretože sú nepečené, hravo ich zvládnete do 20 minút.
Na recept budete potrebovať:
- 1 balíček piškót (250g),
- 100g maslo,
- 60g práškový cukor,
- 1ks vanilkový cukor,
- kokosová múčka,
- 40 ml rum,
- 2PL kakao,
- višňový kompót.
Mäkké maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske. Pridáme kakao a za stáleho miešania do hmoty zapracujeme piškóty a rum. Ak nemáte rum môžete použiť aj rumovú esenciu. Tvarujeme guľky, ak je nepečené cesto veľmi sypké, prilejeme šťavu z višňového kompótu. Počas tvarovania guliek do každej vložíme višňu. Ak chcete vytvoriť guľky menšej veľkosti, stačí polovica višne. Tvarujeme ich a následne obalíme v kokosovej múčke. Guľky necháme odstáť v chladničke, aby dobre stuhli. Dobrú chuť!

Zdroj: Martina Fircáková
Odporúčané články

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom sviatočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.