Recept na jesenné jablkové muffiny

Sezóna jabĺk začala a my pre vás máme tip, ako ich využiť rýchlo a chutne. Predstavujeme vám recept na lahodné jablkové muffiny, ktoré si zamiluje každý.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 100 g celozrnnej múky;
- 50 g hladkej múky;
- 2 ks vajec;
- približne 100 ml mlieka (podľa potreby);
- približne 50 ml oleja (podľa potreby);
- 6 g prášku do pečiva;
- 50 g (trstinového) cukru;
- 150 g bieleho jogurtu;
- mletej škorice podľa chuti;
- 1 PL medu;
- 1 – 2 ks jabĺk.
Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a škoricu. K tomu následne pridáme vajíčka zmiešané s mliekom, jogurtom, olejom a medom. Suroviny poriadne premiešame. Ak by bolo cesto veľmi husté, pridáme trochu mlieka. Očistíme si jablká, nastrúhame ich na tenké rezančeky a dôkladne zamiešame do pripraveného cesta. Na pekáč poukladáme košíky na muffiny, ktoré pripravenou zmesou naplníme do troch štvrtín.
Chuť muffinov môžeme vylepšiť lahodnou posýpkou, na ktorú budeme potrebovať:
- 15 g celozrnnej múky;
- 15 g jemných ovsených vločiek;
- 15 g (trstinového) cukru;
- 15 g masla.
Ingrediencie na posýpku dôkladne zamiešame a rovnomerne pridáme navrch cesta. Muffiny môžeme posypať ešte troškou rozdrvených mandľových lupienkov alebo vlašských orechov. Nakoniec dáme na približne 25 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Muffiny necháme po upečení trochu vychladnúť a môžeme podávať.
Zdroj: (SB)
Odporúčané články

Veľkonočné sviatky sú príležitosťou na rodinné stretnutia, ktoré sprevádza chutné pohostenie. Ak chcete tento rok vyniknúť a ponúknuť niečo iné ako tradičné jedlá, prinášame tri recepty, ktoré zaručene zaujmú vašich hostí. Mrkvová torta, jarná roláda a jednohubky s medvedím cesnakom prinesú na stôl sviežosť, originalitu a lahodnú chuť.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.