Recept na jesenné jablkové muffiny
Sezóna jabĺk začala a my pre vás máme tip, ako ich využiť rýchlo a chutne. Predstavujeme vám recept na lahodné jablkové muffiny, ktoré si zamiluje každý.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 100 g celozrnnej múky;
- 50 g hladkej múky;
- 2 ks vajec;
- približne 100 ml mlieka (podľa potreby);
- približne 50 ml oleja (podľa potreby);
- 6 g prášku do pečiva;
- 50 g (trstinového) cukru;
- 150 g bieleho jogurtu;
- mletej škorice podľa chuti;
- 1 PL medu;
- 1 – 2 ks jabĺk.
Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a škoricu. K tomu následne pridáme vajíčka zmiešané s mliekom, jogurtom, olejom a medom. Suroviny poriadne premiešame. Ak by bolo cesto veľmi husté, pridáme trochu mlieka. Očistíme si jablká, nastrúhame ich na tenké rezančeky a dôkladne zamiešame do pripraveného cesta. Na pekáč poukladáme košíky na muffiny, ktoré pripravenou zmesou naplníme do troch štvrtín.
Chuť muffinov môžeme vylepšiť lahodnou posýpkou, na ktorú budeme potrebovať:
- 15 g celozrnnej múky;
- 15 g jemných ovsených vločiek;
- 15 g (trstinového) cukru;
- 15 g masla.
Ingrediencie na posýpku dôkladne zamiešame a rovnomerne pridáme navrch cesta. Muffiny môžeme posypať ešte troškou rozdrvených mandľových lupienkov alebo vlašských orechov. Nakoniec dáme na približne 25 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Muffiny necháme po upečení trochu vychladnúť a môžeme podávať.
Zdroj: (SB)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.