Recept na lahodné kuracie prsia v jogurtovej marináde
Kuracie mäso je u mnohých veľmi obľúbené. Obsahuje veľké množstvo kvalitných bielkovín, no zároveň malé množstvo tuku a je ľahko stráviteľné. Existuje mnoho spôsobov ako ho pripraviť, avšak ak obľubujete zaujímavé kombinácie chutí, máme pre vás tip na prípravu vynikajúcich marinovaných kuracích pŕs.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs;
- 200 g bieleho jogurtu;
- 3 strúčiky cesnaku;
- 1 ČL horčice;
- 1 ČL sójovej omáčky;
- 1 vajce;
- 1 PL hladkej múky;
- soľ;
- mleté čierne korenie;
- olivový olej.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na požadované kúsky. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Vo väčšej uzatvárateľnej nádobe pripravíme jogurtovú marinádu zmiešaním bieleho jogurtu, prelisovaného cesnaku, horčice, sójovej omáčky, vajíčka a hladnej múky. Dôkladne zamiešame a do marinády pridáme kuracie mäso. Premiešame a na pár hodín vložíme do chladničky, aby mäsom prešla chuť všetkých ingrediencií. Mäso pečieme zo všetkých strán na rozohriatom olivovom oleji do zlato-hneda. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakové pyré. Prajeme vám dobrú chuť!
Autor: Sofia Budkaiová
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.