Recept na sezónnu hokkaido polievku
Keďže sa nám pomaly začína sezóna tekvíc, máme tu pre vás recept na výbornú krémovú polievku z tekvice hokkaido. Tento druh tekvice nie je známy len svojou výraznou chuťou, ale aj nízkym obsahom kalórií a naopak vysokým obsahom vitamínov a živín. Navyše je ľahko dostupná a jednoducho si ju viete vypestovať aj doma na svojej záhradke.
Na prípravu šiestich porcií polievky budeme potrebovať:
- 1 hokkaido tekvicu;
- 3 zemiaky;
- 20 g masla;
- 200 ml smotany na varenie;
- soľ;
- čierne korenie.
Hokkaido tekvicu poriadne umyjeme, rozrežeme na polovicu a odstránime semienka. Celú tekvicu bez semienok nakrájame na menšie kocky, ktoré vložíme do hrnca spolu s očistenými a nakrájanými kúskami zemiakov. Zalejeme dostatočným množstvom vody a dáme variť. Po piatich minútach pridáme do hrnca maslo. Varíme približne 20 minút na miernom ohni, pokiaľ nie sú zemiaky a tekvica uvarené. Následne všetko poriadne rozmixujeme, pridáme smotanu, soľ a čierne korenie podľa chuti. Polievku si môžeme dozdobiť zvyšnou smotanou, praženými tekvicovými semienkami, krutónmi a petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Sofia Budkaiová
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.