Recepty na miešané drinky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna Halloween párty!
Anjelské pohladenie
- 30 ml rumu (ideálne mandľového);
- 15 ml vaječného likéru;
- 20 ml Cacao white likéru;
- ľad.
Všetky ingrediencie pridáme do shakera a poriadne zamiešame. Ak doma nemáte shaker, pripravte si drink do pohára a dôkladne zamiešajte.

Krvavá Mary
Na prípravu budeme potrebovať:
- 100 ml paradajkového džúsu;
- 50 ml vodky;
- 15 ml citrónovej šťavy;
- worčestrovú omáčku;
- tabasco omáčku;
- čierne korenie;
- soľ;
- ľad.
Do pohára dáme požadované množstvo ľadu. Zalejeme paradajkovým džúsom, vodkou a citrónovou šťavou. Do toho pridáme worčestrovú a tabasco omáčku, soľ a čierne korenie podľa chuti. Drink si môžeme dozdobiť stonkovým zelerom a limetkou.

Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.


