TENTO jablkový koláč si zamiluje celá rodina!
Verím, že v pivnici každého z nás sa nachádzajú zásoby jabĺk na celú zimu. Ako však s nimi naložiť a zároveň potešiť celú rodinu? Babičkin jablčník alebo jablkové pyré si určite zamiluje každý z vašej rodiny! Vláčny koláč, bez ktorého si už nebudete vedieť predstaviť jeseň.

Ingrediencie:
- 400 hladkej múky
- 25 dkg masla
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 15 dkg práškového cukru
- 2 PL mlieka
- 2 ks vajcia
Jablková plnka:
- 1 k jabĺk
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 ČL mletej škorice
Ako postupovať?
Na cesto zmiešame preosiatu múku, nastrúhané maslo, prášok do pečiva a cukor. Do zmesi následne pridáme vajcia a mlieko. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré následne vyvaľkáme (hrúbka cca 1,5cm). Prvý diel premiestnime na plech. Na cesto rovnomerne ukladáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Na záver jablkovú plnku prekryjeme druhým dielom. Cesto jemne popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C, kým koláč nechytí hnedkastú farbu.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a podávame! Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.