Scarma tattoo navštevujú aj ľudia zo zahraničia
Aj keď leto nie je ideálnym časom na nové tetovanie, rozhodli sme sa navštíviť štúdio Scarma tattoo na Kováčskej ulici. Zákazníkov v ňom skrášľuje talentovaný tatér Peter Snopek, známy skôr pod umeleckým menom Snupy. Medzi jeho klientov patria prevažne Košičania rôznych vekových skupín. Aj preto nás prekvapila angličtina, ktorú sme začuli hneď, keď sme prekročili prah dverí.
V štúdiu sme našli študentku veteriny Antoniu, ktorá pochádza z Islandu. „Na Islande máme veľa tatérov, nemám ale pocit, že by boli ľudia viacej potetovaní ako na Slovensku,“ povedala Antónia.
Pred tetovaním je dôležitý výber miesta na tele. Predloha sa prenáša na kožu dovtedy, kým nie je zákazník spokojný.
Motív, ktorý si nechala vytetovať, má okrem iného symbolizovať jej lásku k zvieratám. A, ako hovorí, tento obrázok sa jej páčil aj pre jeho geometrické spracovanie. „Je to moje druhé tetovanie po pätnástich rokoch,“ prezradila nám.
Snupy (Peter Snopek) sa musí dokonale sústrediť na prácu – zákazník bude predsa jeho dielo nosiť na svojom tele celý život. Okrem toho však nesmie zabudnúť na komunikáciu s klientom, ktorá je podľa neho veľmi dôležitá.
Skôr, ako kerka dostane definitívnu podobu, tatér si podľa predlohy „načrtne“ obrázok priamo na pokožku.
Hotovo! Najdôležitejšia je spokojnosť zákazníka. Nezabúdajte, že výsledok ovplyvní aj vaša starostlivosť o pokožku po dokončení tetovania.
(TM)
Foto: Tomáš Tóth ml.
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.