Sezóna na Dominikánskom trhu práve vrcholí
Koncom júla je sezóna ovocia a zeleniny na vrchole. Drobní pestovatelia, ale aj profesionálni predavači ponúkajú tovar od výmyslu sveta. Najviac idú papriky a paradajky, z ovocia zas slivky či drobné ovocie. Kto ešte nenaložil uhorky, pokojne môže prísť. V ponuke sú malilinké nakladačky, ale aj šalátovky. Jednoducho, radosť nakupovať.









foto: Iveta Vaculová
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.