Sledujte hokej ako králi
Na štadióne, v krčme či doma v papučiach – sledovanie hokeja na všetky tieto spôsoby už určite drvivá väčšina fanúšikov pozná. Aké to ale môže byť v objatí múrov stredovekého hradu, ktorý je pýchou celého Slovenska? Alebo vo vinohradníckej oblasti v Tokaji, v prostredí vínnej pivnice z 13. storočia?
Tento mimoriadny zážitok okúsi niekoľko šťastlivcov, ktorí vyhrajú sledovanie hokeja v Kráľovskej hokejovej lóži. Stačí, ak vyplníte formulár na webovej stránke www.kralovskahokejovaloza.sk a ste v hre. Zároveň sa tam dozviete aj viac informácií o súťaži.
Naše mesto navštívia počas hokejového šampionátu nielen Slováci z iných častí našej krajiny, ale i turisti z celého sveta. Okrem skvelej atmosféry ich čaká aj množstvo atrakcií.
Aj iný bohatý program pripravila organizácia Košice Región Turizmus, ktorá chce takýmto spôsobom využiť hokejový šampionát nielen na zviditeľnenie mesta aj celého regiónu. „Chceme sa ukázať v takom svetle, aby sa k nám návštevník vrátil aj po majstrovstvách. Všetky aktivity sú autentické a jedinečné. Cieľom je to urobiť inak ako ostatní,“ povedala Lenka Vargová Jurková, výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus.
[ad][/ad]Jednodňové výlety
Medzi zaujímavé aktivity patria aj výlety na zaujímavé miesta v kraji. „Pripravili sme viachodinové či jednodňové výlety na Spišský hrad, do pivovaru Kaltenecker, do Tokaja a do Thermal Šírava Spa Resort. Pre všetkých je tiež pripravený zaujímavý výlet Plnou parou za svetovým dedičstvom do najstaršej ľadovej arény v regióne,“ dodala Jurková. Nostalgický vlak potiahne smerom k Dobšinskej ľadovej jaskyni pravý parný rušeň Ventilovka z roku 1926.
Ozvláštnením hokejovej atmosféry sú živé hokejové sochy. Fanúšik sa s nimi môže fotiť vo fanzóne v Kulturparku a taktiež aj na Hlavnej ulici počas prvého hracieho víkendu. Hráčov všetkých ôsmich tímov, ktoré sa v Košiciach predstavia, stvárnia umelci svetoznámeho zoskupenia Big Names, pochádzajúceho z Košického kraja.

(ML, SZ)
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.