Stabilita a kariérny rast s potravinami FRESH
Spoločnosť Labaš prevádzkuje v Košiciach 25 maloobchodných predajní FRESH a každým rokom expanduje. V nich zamestnáva vyše 770 zamestnancov a ďalších vyše 500 pracuje pre veľkoobchod Labaš. Aj kvôli tak vysokému počtu sa snažíme vytvoriť príjemné pracovné prostredie a stabilitu, čo je dnes na mnohých pracoviskách vzácnosť.
Aj vďaka neustálej expanzii sa spoločnosti darí vytvárať nové pracovné miesta. „Napríklad v auguste otvárame ďalšiu maloobchodnú predajňu v Myslave, kde vznikne 15 nových pracovných miest,“ približuje personálna riaditeľka spoločnosti Labaš Anna Zeleňáková.
Osobný prístup
Pri nástupe do zamestnania je nový pracovník vždy najprv zaškolený podľa firemného štandardu. „Chceme, aby sa už prvý deň v práci cítil potrebný a užitočný. Pozitívom nášho zamestnanca môže byť v mnohých prípadoch aj kariérny rast. Pravidelne oslovujeme zamestnancov vnútrofiremnými inzerátmi o možnostiach postupu na konkrétne voľné pracovné pozície,“ dopĺňa Zeleňáková. Nejeden vedúci či zástupca začínali ako predavači alebo pokladníci, teraz vedú a manažujú maloobchodné prevádzky. Dôležitá je chuť pracovať a dosahovať dobré výsledky. Podľa riaditeľky personálneho oddelenia „zamestnať tých správnych ľudí znamená budovať silný kolektív a kvalitné služby“. V tíme je preto dôležitý každý jeden hráč – od predavačky, cez skladníkov až po vedúcich a manažérov.
Zamestnanecké výhody
Zamestnanci, ktorí pracujú pre spoločnosť dlhšie ako 1 rok dostávajú vernostné body za každý odpracovaný rok, takisto vianočné odmeny, finančné odmeny pri životných situáciách ako sú svadba a narodenie dieťaťa či príplatky za neprerušené dochádzky. Zároveň pre nich spoločnosť organizuje každý rok firemné akcie, ako plesy, MDD či Mikulášska akcia. Zároveň je každé pracovisko potravín FRESH, ktoré vlastní spoločnosť LABAŠ, vybavené oddychovými miestnosťami pre pracovníkov či zariadeniami osobnej hygieny (šatne, sprchy). Zamestnanci majú tiež zabezpečenú teplú stravu, kde majú na výber zo 6 jedál.
Aký by mal byť ideálny zamestnanec prevádzky FRESH?
Spoľahlivý, verný, čestný, lojálny, pracovitý a flexibilný. Mal by si vážiť každého zákazníka, nakoľko reprezentuje nielen seba, ale aj celú firmu.
Aktuálne otvorené pozície:
- predavačka – pokladníčka
- predavačka čerstvého úseku – mäso, ovocie a zelenina, pečivo
- zástupca vedúceho predajne
- vedúci predajne
- vedúci obchodného tímu
- riaditeľ maloobchodu
ANKETA
Marta Sakáčová, predavačka v OC Hornád, v spoločnosti LABAŠ pracuje už 13 rokov
S prácou u nás vo FRESH-i som veľmi spokojná. Vyskúšala som si prácu predavačky aj pokladníčky, momentálne som na úseku čerstvého pečiva. Mávame aj rušnejšie, aj pokojnejšie dni. Baví ma, že táto práca je živá, vždy sa tu niečo deje. Zároveň mám rada prácu s ľuďmi. Na oddelení pečiva som veľmi spokojná. Baví ma vypekanie a som rada, že naši zákazníci majú naše pečivo radi. Maximálne spokojná som aj s našou vedúcou predajne, ktorá do svojej práce dáva všetko. Je prísna, no spravodlivá. Obdivujem jej prístup.
Mária Tarhaničová, predavačka v OC Iskra, v spoločnosti LABAŠ pracuje už 12 rokov
Som vyučená predavačka a túto profesiu by som nemenila. V spoločnosti LABAŠ som začínala ako predavačka v “Modráku” na Furči. Neskôr som kvôli zdravotným ťažkostiam požiadala o presunutie do L.A. Press, v čom mi vyhoveli. Potom som takisto požiadala o preloženie do inej predajne, aby som nemusela dochádzať tak ďaleko. Aj v tomto bol môj zamestnávateľ ústretový. Dnes pracujem v OC Iskra na KVP-čku a bývam v Myslave, takže je to ideálne. V kolektíve máme aj mladších, aj starších pracovníkov. Navzájom sa dopĺňame. Aj my starší sa učíme od mladších a naopak.
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.