Študentka z filmovej školy v Košiciach boduje na českej Youtube súťaži
Slováci bodujú v českej televíznej youtuberskej šou Šéfik internetu. Študentka Súkromnej strednej umeleckej školy filmovej v Košiciach sa prebojovala medzi finalistov spolu s ďalším slovenským youtuberom Edynom. O ich postupe rozhodla porota súťaže – herec a zabávač Ondřej Sokol, youtuber a streamer Fatty Pillow a moderátor Ali. Vo finálových rozstreloch chcú zdolať svojich českých súperov. Napriek silnej konkurencii sú odhodlaní bojovať.
Študentku filmovej školy v Košiciach Zuzanu Šimkaninovú nájdete na youtube pod menom Lady Zika. Lady Zika sa musí vo finálovom rozstrele popasovať so zadaním, ktoré znie: Jemnosť nájdeš vo vnútri. To, ako sa s tejto úlohy zhostí, rozhodne o jej ďalšom postupe. Od mája 2015 začala Lady Zika točiť videá sama a pridávať si ich na svoj vlastný kanál. Podľa nej je youtuberstvo novodobý fenomén, ktorý si získava stále viac a viac mladých ľudí. Lady Zika prezradila, že k úspechu v tejto brandži je potrebné, aby bol človek zapamätateľný.
https://www.youtube.com/watch?v=DhTMqsB3DtI
Youtuberstvo ako zábava
Správny youtuber by mal byť zábavný, komunikatívny, smelý a usilovný. Youtuberstvo vníma Lady Zika ako zábavu, pretože sa pri tvorbe videí vždy veľa nasmeje. ,,K youtuberstvu ma priviedla snaha o tvorenie niečoho kreatívneho, zabávanie ľudí a zlepšenie nálady, skúšanie nových vecí,“ priblížila talentovaná študentka. O tom, že by sa youtuberstvom v budúcnosti živila, zatiaľ šikovná študentka neuvažovala.
Youtube a Slovensko
Fenomén youtuberingu sa rozmáha aj v našich zemepisných šírkach. Na Slovensku je v porovnaní s Českou republikou podľa Lady Zika menej známych youtuberov. YouTube navštívi každý mesiac až 2,7 milióna Slovákov. Až 80 percent Slovákov do 35 rokov je aktívnych na Youtube viackrát za týždeň.

(KUS)
Foto: shutterstock, youtube, Enid Humeňanská
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.