Stužková počas pandémie? Všetko sa dá
Opatrenia, covid, núdzový stav, lockdown – to všetko na nás dolieha z každej strany. Stopku dostali všetky stredné školy, a keď sa prezenčne neučí, o stužkovej predsa nemožno ani chyrovať. Ale…
Dve triedne učiteľky na SKKE (Súkromné konzervatórium Zádielska 12 v Košiciach) sa rozhodli, že 12. 11. 2020 je deň s veľkým D, a bodka! A tak svojim štvrtákom tú stužkovú proste zorganizovali. Chcelo to len trošku fantázie.
V domácich podmienkach nafotili, ako pripínajú stužky fotkám svojich študentov, šerpu riaditeľovi či ako rozbíjajú džbán. Powerpoint, Photoshop, Lightroom či Zoom sú kamarátmi aj počas dištančného vzdelávania, tak prečo ich nevyužiť na stužkovú? Súčasná triedna Darka využila aj to, že má doma spálňu namaľovanú nazeleno (ako býva pozadie redaktorov spravodajstva) a na svojom pozadí počas online stužkovej mala prestreté stoly hotela, v ktorom dnes mala stužková reálne prebiehať.
[ad][/ad]Potom už len stačilo všetkým virtuálnym účastníkom „zosharovať“ obrazovku a pustiť prezentáciu nástupu, šerpovania a stužkovania, vypočuť si slávnostný prejav študentov sprevádzaný hudobným doprovodom korepetítora Tonyho a štrngnúť si na úspešné maturity. Niektorí namotivovaní rodičia zaspievali aj Gaudeamus, ale nemusia sa obávať: v júni je naplánovaná skutočná, prezenčná stužková – alebo skôr pomaturitný ples. Tam si určite všetci spoločne zaspievajú aj zatancujú.
zdroj video: youtube/SKKE
Foto: SKKE
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.