Stužková počas pandémie? Všetko sa dá
Opatrenia, covid, núdzový stav, lockdown – to všetko na nás dolieha z každej strany. Stopku dostali všetky stredné školy, a keď sa prezenčne neučí, o stužkovej predsa nemožno ani chyrovať. Ale…
Dve triedne učiteľky na SKKE (Súkromné konzervatórium Zádielska 12 v Košiciach) sa rozhodli, že 12. 11. 2020 je deň s veľkým D, a bodka! A tak svojim štvrtákom tú stužkovú proste zorganizovali. Chcelo to len trošku fantázie.
V domácich podmienkach nafotili, ako pripínajú stužky fotkám svojich študentov, šerpu riaditeľovi či ako rozbíjajú džbán. Powerpoint, Photoshop, Lightroom či Zoom sú kamarátmi aj počas dištančného vzdelávania, tak prečo ich nevyužiť na stužkovú? Súčasná triedna Darka využila aj to, že má doma spálňu namaľovanú nazeleno (ako býva pozadie redaktorov spravodajstva) a na svojom pozadí počas online stužkovej mala prestreté stoly hotela, v ktorom dnes mala stužková reálne prebiehať.
[ad][/ad]Potom už len stačilo všetkým virtuálnym účastníkom „zosharovať“ obrazovku a pustiť prezentáciu nástupu, šerpovania a stužkovania, vypočuť si slávnostný prejav študentov sprevádzaný hudobným doprovodom korepetítora Tonyho a štrngnúť si na úspešné maturity. Niektorí namotivovaní rodičia zaspievali aj Gaudeamus, ale nemusia sa obávať: v júni je naplánovaná skutočná, prezenčná stužková – alebo skôr pomaturitný ples. Tam si určite všetci spoločne zaspievajú aj zatancujú.
zdroj video: youtube/SKKE
Foto: SKKE
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.