Sú si ľudia skutočne rovní?
To je téma diskusie, ktorá sa začína dnes o 19. h v HalmiCaffe na Hlavnej ulici. Štartuje tam nový diskusný formát nazvaný FiloZoom, ktorý pre verejnosť pripravili členovia Katedry filozofie a dejín filozofie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.
„Naším cieľom je poskytnúť priestor na diskusiu širšej, nielen odbornej verejnosti, a priblížiť tak filozofiu s jej problémami,“ uviedol Róbert Stojka, ktorý bude spolu s kolegom z katedry Martinom Škárom dnešnou diskusiou sprevádzať.
Kto si má chuť zafilozofovať, môže sa na diskusie FiloZoom tešiť každý mesiac. Podľa R. Stojku plánujú spustiť aj webstránku www.filozoom.sk, ktorá má verejnosti slúžiť ako diskusné fórum. Momentálne sa na nej ešte pracuje.
(VER)
Foto: Shutterstock
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.