TAKTO si pripravíte fantastické mexické burrito
Viacero ľudí obľubuje mexickú pikantnú kuchyňu. Jedným z tradičných jedál tejto kuchyne je aj fantastické burrito, ktoré si ľahko môžete pripraviť aj doma. Prinášame vám nenáročný recept na chutné mexické burrito.
Čo budete potrebovať?
- 500g mletého mäsa;
- 1 cibuľu;
- 1 konzervu paradajkového pretlaku;
- 200g ryže;
- plechovku s červenou fazuľou;
- konzervu kukurice;
- ľadový šalát;
- kyslú smotanu;
- čierne korenie;
- sladkú papriku;
- syr na strúhanie;
- soľ;
- chilli (či už v tekutom alebo práškovom stave);
- tortillu.
Postup:
- Na jemno nakrájanú cibuľu si v hlbokej panvici na oleji popražíme dozlatista. Keď bude mať cibuľa sklovitú farbu, pridáme mleté mäso, ktoré varíme, kým nebude hotové. Pridáme paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.
- Do panvice následne pridáme kukuricu a fazuľu (bez šťavy v konzerve), premiešame a necháme chvíľu variť, aby sa premiešali chute.
- Medzitým si môžeme pripraviť tortillu, ktorú s lyžicou potrieme kyslou smotanou. Ľadový šalát si umyjeme a nakrájame na drobnejšie kúsky, ktoré následne pridáme ako menšiu vrstvu na tortillu s kyslou smotanou. Pre milovníkov pikantných jedál odporúčame pridať na kyslú smotanu chilli, podľa vlastného uváženia. Na ľadový šalát pridáme vrstvu postrúhaného syru a na ňu, vrstvu uvareného mäsa.
- Takto navrstvenú tortillu následne zrolujeme do burrita a necháme zapiecť na panvici, alebo na grille. Dobrú chuť!
TIP: Pri vrstvení dávajte pozor na to, aby ste to s jednotlivými dávkami neprehnali. Pri menších vrstvách sa vám bude burrito rolovať ľahšie.
(jl)
Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

