TIP NA OBED: Recept na fantastické klasické bryndzové halušky
Bryndzové halušky patria medzi pýchy Slovenska práve preto, že je to klasické a tradičné Slovenské jedlo. Príprava je jednoduchá, rýchla ale recept zaručene vždy zožne úspech. Najpodstatnejšou ingredienciou sú zemiaky a bryndza i keď je možné spraviť ich na viacero spôsobov.
Budete potrebovať:
- 500g zemiakov
- 250g hladkej múky
- soľ
- 1 vajíčko
- 250g bryndze
- 180ml kyslej smotany
- pažítku alebo jarnú cibuľku
- 150g slaniny
Postup:
Zemiaky je potrebné očistiť a nastrúhať najemno a následne k ním pridať múku, soľ a vajíčko. Dôkladne zmes premiešajte. Do vriacej vody začnite pomocou sitka na halušky pridávať po častiach cesto a čakajte pokiaľ halušky vyplávajú na hladinu.
Slaninu nakrájajte na malé kocky a orestujte. Nakrájajte jarnú cibuľku alebo pažítku nadrobno. Smotanu a bryndzu zmiešajte a pridajte k hotovým haluškám.

Halušky servírujte so smotanou a bryndzou podávajte ozdobené slaninou a pažítkou. Dobrú chuť!
(VT)
Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

