TIPY ako rýchlo zabaliť vianočné darčeky bez baliaceho papiera
Vianoce už klopú na dvere a vy ste ešte stále nezabalili darčeky, pretože ste nestíhali alebo ste si to jednoducho nechali na poslednú chvíľu. Čo ale keď zistíte, že nemáte dostatok baliaceho papiera a obchody sú už zatvorené? Preto skúste niektorý z týchto nápadov ako zabaliť vianočné darčeky bez baliaceho papiera.
Staré noviny, letáky alebo magazíny
Aj stránky zo starých nových vedia poslúžiť ako baliaci papier. Možno bude treba viac lepiacej pásky, ale stále viete vytvoriť naozaj pekné balenia. Okrem toho je toto riešenie šetrnejšie pre prírodu.
Mapy
Ak vám ostali nejaké mapy alebo cestovateľské brožúrky z letnej dovolenky, už sa viac nemusia povaľovať po dome. Na mape môžete vyznačiť určité miesta, ktoré sú pre vás dôležité. Takto bude už samotný obal darčeka viac osobný.
Papierové nákupné tašky
Pokiaľ sa vám niekde v kúte povaľuje papierová taška z vianočných nákupov, aj tú môžete veľmi jednoducho premeniť na baliaci papier. Na koniec môžete darček vyzdobiť, čím len uznáte za vhodné.
Šatka alebo látka
Ak máte nejakú starú šatku, ktorú už nenosíte, alebo kúsky látky, ktoré už nepoužijete, viete ich veľmi jednoducho znova využiť na iné účely ako sú napríklad vianočné darčeky.
Fólia na pečenie
Môže to znieť šialene, ale s menšou úpravou budú malé darčeky zabalené vo fólii vyzerať stále dobre. Hlavne buďte opatrný, pretože pracujete s jemným materiálom. Na ozdobu môžete použiť naozaj čokoľvek. Starú mašľu, stužky alebo nejaké nálepky.
(SK)
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.