TOP 5 reštaurácií v Košiciach, kde vziať partnera na večeru
PRIMI

Primi patrí do rodiny Medusa, ktorá je najväčšou gastronomickou spoločnosťou pôsobiacou na slovenskom trhu. Primi je talianska a mediteránska reštaurácia. Menu je pripravené talentovaným šéfkuchárom, ktorý ponúka kreatívne jedlá, ale aj talianske klasiky. Reštaurácia ponúka aj detský pizza pult, kde si deti môžu upiecť vlastnú pizzu.
Za obed či večeru v Primi si za predjedlo, polievku, hlavné jedlo a dezert zaplatíte cca 45€.
Adresa: Kováčska 2
Med Malina

Filozofiou podniku Med Malina je vytvoriť reštauráciu typu „slow-food“, čo znamená podporovať kultúru stolovania, vychutnávať si miestne produkty, domáce odrody plodín a zabudnuté recepty našich predkov. V tejto reštaurácii preferujú spoluprácu s lokálnymi dodávateľmi.
Z aktuálnej ponuky jedál vás obed v tejto reštaurácií bude stáť cca 35€.
Adresa: Hlavná 81
Republika Východu

Republika Východu je pomerne nový podnik, ktorý vznikol v roku 2013, ako uvádzajú na svoje stránke je to „ta to utočišče pre kulturu Vichodu.“ Republika Východu nevznikla z odporu k ostatným ľuďom, ale z lásky k východu. Ponúkajú tradičné jedlá, ale aj zdravé a vegánske alternatívy. V ponuke majú aj raw dezerty.
V tomto podniku sa naobedujete alebo navečeriate za cca 25€.
Adresa: Hlavná 108/31
(B.K., republika východu.sk, medmalina.sk, kaviarenslavia.sk, primikosice.sk, chilai.sk)
Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


