TOP 5 reštaurácií v Košiciach, kde vziať partnera na večeru
PRIMI

Primi patrí do rodiny Medusa, ktorá je najväčšou gastronomickou spoločnosťou pôsobiacou na slovenskom trhu. Primi je talianska a mediteránska reštaurácia. Menu je pripravené talentovaným šéfkuchárom, ktorý ponúka kreatívne jedlá, ale aj talianske klasiky. Reštaurácia ponúka aj detský pizza pult, kde si deti môžu upiecť vlastnú pizzu.
Za obed či večeru v Primi si za predjedlo, polievku, hlavné jedlo a dezert zaplatíte cca 45€.
Adresa: Kováčska 2
Med Malina

Filozofiou podniku Med Malina je vytvoriť reštauráciu typu „slow-food“, čo znamená podporovať kultúru stolovania, vychutnávať si miestne produkty, domáce odrody plodín a zabudnuté recepty našich predkov. V tejto reštaurácii preferujú spoluprácu s lokálnymi dodávateľmi.
Z aktuálnej ponuky jedál vás obed v tejto reštaurácií bude stáť cca 35€.
Adresa: Hlavná 81
Republika Východu

Republika Východu je pomerne nový podnik, ktorý vznikol v roku 2013, ako uvádzajú na svoje stránke je to „ta to utočišče pre kulturu Vichodu.“ Republika Východu nevznikla z odporu k ostatným ľuďom, ale z lásky k východu. Ponúkajú tradičné jedlá, ale aj zdravé a vegánske alternatívy. V ponuke majú aj raw dezerty.
V tomto podniku sa naobedujete alebo navečeriate za cca 25€.
Adresa: Hlavná 108/31
(B.K., republika východu.sk, medmalina.sk, kaviarenslavia.sk, primikosice.sk, chilai.sk)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.