TOP 5 reštaurácií v Košiciach, kde vziať partnera na večeru
PRIMI

Primi patrí do rodiny Medusa, ktorá je najväčšou gastronomickou spoločnosťou pôsobiacou na slovenskom trhu. Primi je talianska a mediteránska reštaurácia. Menu je pripravené talentovaným šéfkuchárom, ktorý ponúka kreatívne jedlá, ale aj talianske klasiky. Reštaurácia ponúka aj detský pizza pult, kde si deti môžu upiecť vlastnú pizzu.
Za obed či večeru v Primi si za predjedlo, polievku, hlavné jedlo a dezert zaplatíte cca 45€.
Adresa: Kováčska 2
Med Malina

Filozofiou podniku Med Malina je vytvoriť reštauráciu typu „slow-food“, čo znamená podporovať kultúru stolovania, vychutnávať si miestne produkty, domáce odrody plodín a zabudnuté recepty našich predkov. V tejto reštaurácii preferujú spoluprácu s lokálnymi dodávateľmi.
Z aktuálnej ponuky jedál vás obed v tejto reštaurácií bude stáť cca 35€.
Adresa: Hlavná 81
Republika Východu

Republika Východu je pomerne nový podnik, ktorý vznikol v roku 2013, ako uvádzajú na svoje stránke je to „ta to utočišče pre kulturu Vichodu.“ Republika Východu nevznikla z odporu k ostatným ľuďom, ale z lásky k východu. Ponúkajú tradičné jedlá, ale aj zdravé a vegánske alternatívy. V ponuke majú aj raw dezerty.
V tomto podniku sa naobedujete alebo navečeriate za cca 25€.
Adresa: Hlavná 108/31
(B.K., republika východu.sk, medmalina.sk, kaviarenslavia.sk, primikosice.sk, chilai.sk)
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.