Úderka vodnárov úradovala
Uplynulý týždeň príjemne poznamenalo chod kuchyne nášho mediálneho domu znamenie vodnára. V pondelok oslavovala okrúhle narodeniny (neuhádnete ktoré) naša milovaná fotoreportérka Veronika Janušková.
V utorok nás pozvala na menšie občerstvenie (po splnení pracovných povinností) ďalšia oslávenkyňa, šéfmoderátorka KISS RÁDIA Janka Poľová, no a vlna osláv pokračovala vo štvrtok – zablahoželali sme k narodeninám Janke Vargovej, redaktorke spravodajstva a servisu. Keď k tomu prirátame narodeniny vnučky Veroniky Januškovej a vnúčika šéfredaktora denníka KOŠICE:DNES Mikiho Jesenského – úderka vodnárov ako hrom! (A to ešte nerátame 75. narodeniny Toma a Jerryho!). No a v utorok sme navyše na nádvorí mediálneho domu skompletizovali zbierku „pamätníkov” našich médií – ku kameňom denníka a televízie KOŠICE:DNES pribudol ďalší – KISS RÁDIA. Bude pripomínať deň, keď naši rozhlasáci začali vysielať z nového štúdia… Oslavy sa odohrali pri všetkej počestnosti – noviny vyšli načas, v rádiu a televízii sme odvysielali všetko, čo sme mali v pláne. Prajeme rovnako príjemný a úspešný pracovný týždeň.
[ad][/ad](RED)
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.