V Košiciach dostávali vysvedčenia rozprávkové bytosti
Aktualizované. S karnevalom spojili odovzdávanie vysvedčení po polroku na Základnej škole (ZŠ) Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici. Deti aj učiteľky prvého stupňa si preberali hodnotenie v maskách.
„Našu školy navštevuje 625 žiakov. Karneval je už dlhoročná tradícia a odmena za polrok v škole. Máme šikovné deti, ktoré sú živé a dobre sa učia,“ konštatoval Róbert Schwarcz, riaditeľ školy.,
[ad][/ad]Prvýkrát dostali vysvedčenie prváčikovia, ktorí sa už za päť mesiacov naučili prvé písmenká nielen čítať, ale aj písať. Školáci z 1.A sa zhodli, že najviac ich trápi matematika, no triedna učiteľka Renáta Miklošová ich pochválila: „Sú veľmi šikovné, snažia sa, pekne čítajú.“ Pre Miklošovú je to už šiesta prvácka trieda.
Polročné vysvedčenia dostali žiaci základných a stredných škôl. Mesto Košice má v zriaďovateľskej pôsobnosti 33 ZŠ a jednu spojenú s materskou školou. Zároveň je v meste päť cirkevných a 12 súkromných ZŠ, ale aj 28 gymnázií a stredných škôl.
Školákom začínajú v piatok polročné prázdniny, do lavíc sa vrátia v pondelok 5. februára.
Jednotkári, ktorí sa preukážu vysvedčením, budú mať v piatok vstup zadarmo do zoologickej záhrady, ako aj na klzisko v Športovo–zábavnom areáli T-Systems na Alejovej ulici. To bude v piatok otvorené ako počas víkendu v časoch 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00 a 16:00 – 18:00.
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.