V Košiciach dostávali vysvedčenia rozprávkové bytosti
Aktualizované. S karnevalom spojili odovzdávanie vysvedčení po polroku na Základnej škole (ZŠ) Jozefa Urbana na Jenisejskej ulici. Deti aj učiteľky prvého stupňa si preberali hodnotenie v maskách.
„Našu školy navštevuje 625 žiakov. Karneval je už dlhoročná tradícia a odmena za polrok v škole. Máme šikovné deti, ktoré sú živé a dobre sa učia,“ konštatoval Róbert Schwarcz, riaditeľ školy.,
[ad][/ad]Prvýkrát dostali vysvedčenie prváčikovia, ktorí sa už za päť mesiacov naučili prvé písmenká nielen čítať, ale aj písať. Školáci z 1.A sa zhodli, že najviac ich trápi matematika, no triedna učiteľka Renáta Miklošová ich pochválila: „Sú veľmi šikovné, snažia sa, pekne čítajú.“ Pre Miklošovú je to už šiesta prvácka trieda.
Polročné vysvedčenia dostali žiaci základných a stredných škôl. Mesto Košice má v zriaďovateľskej pôsobnosti 33 ZŠ a jednu spojenú s materskou školou. Zároveň je v meste päť cirkevných a 12 súkromných ZŠ, ale aj 28 gymnázií a stredných škôl.
Školákom začínajú v piatok polročné prázdniny, do lavíc sa vrátia v pondelok 5. februára.
Jednotkári, ktorí sa preukážu vysvedčením, budú mať v piatok vstup zadarmo do zoologickej záhrady, ako aj na klzisko v Športovo–zábavnom areáli T-Systems na Alejovej ulici. To bude v piatok otvorené ako počas víkendu v časoch 10:00 – 12:00, 13:00 – 15:00 a 16:00 – 18:00.
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.