V Košiciach sa deti učili chrániť životné prostredie
V Košiciach sa v nedeľu 28. apríla konalo podujatie Enviro dni 2019. Nielen dospelí, ale aj tí najmenší sa tak mohli dozvedieť zaujímavé informácie o životnom prostredí a ekológii.
Akciu zorganizovalo Ministerstvo životného prostredia a Slovenská agentúra životného prostredia.
Na podujatí v Športovej hale SOŠ Ostrovského sa zúčastnil aj minister životného prostredia a podpredseda vlády SR László Sólymos a štátny tajomník MŽP SR Norbert Kurilla.
Pre deti boli pripravené viaceré zaujímavé atrakcie s ekologickým zameraním a predstavenie Tárajka a Popletajky.
Foto: TASR
(TASR, JH)
Odporúčané články
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.


