V kuchyni s našou “Katkou Kvietkovou”
Mnohí z vás ju poznajú ako tvár magazínu zdravé potraviny:dnes. Jej skutočné meno je Erika Kandráčová zo známej hudobníckej rodiny Kandráčovcov. Byť jednou z postáv rodinky FRESH môže často prinášať zaujímavé situácie. Čo všetko zahŕňa byť Katkou?
Kuchárkou aj v súkromí
K role Katky sa dostala úplnou náhodou. „Zaujala ma ponuka kamaráta, že zháňajú mamičku s dievčatkom na zaujímavý projekt. Nakoniec sa z môjho dievčatka vykľul Miško, ktorý je v skutočnosti môj synček Ondrejko.“ A tak sa z časti jej rodiny stali Kvietkovci. Ako vraví, opísala by sa podobne ako Katka: „Rovnako ako ona som mamičkou na plný úväzok, ktorá má rada pohyb, prírodu, zdravý životný štýl a nadovšetko miluje svoju rodinu. Ako vyštudovaná učiteľka to mám tak trochu v náplni práce. Možno práve preto sa cíti v tejto role veľmi príjemne. S Katkou Kvietkovou som sa stotožnila okamžite, asi ako každá mamička, ktorá kladie zdravie svojich detí na prvé miesto. Rovnako ako ona, by som chcela u svojich detí vypestovať základné návyky zdravej výživy, aj keď priznávam, nie je to vždy jednoduché.”
Čitatelia si ju všimli
Pre známych mohol byť šok, keď uvideli Eriku prvýkrát v zdravých potravinách:dnes. „Keď vyšiel prvý leták, tak
mi zopár kamarátov volalo, či som to naozaj ja. Dokonca som v tom období dostala aj SMS s blahoželaním na Katarínu. Mnoho ľudí z môjho okolia ma spoznalo až na základe môjho synčeka Ondrejka, ktorý, ako som už spomínala, stvárňuje postavu malého Miška. Niektorí ho už tak aj volajú. Ondrejko je veľmi hrdý na svoju postavu a prácu berie naozaj zodpovedne.“ Eriku si všimli aj ostatní čitatelia. Tí jej dokonca zasielajú recepty a návrhy na vylepšenia. A niekedy sa pritrafí aj štipka kritiky.
Hlavné je domáce jedlo
Zdravé potraviny:dnes sú hlavne o jedle. „Varievam veľmi často a rada. S manželom sa snažíme byť fit, tak uprednostňujeme zeleninu, strukoviny, samozrejme, aj naše zdravé mliečne výrobky a poctivé slovenské mäso. Emuška, naša dcéra, sa rada stravuje rovnako, ale najväčším beťárom je maškrtník Ondrejko. Ja osobne mám veľmi rada šaláty každého druhu, ryby a syry. Ako správna slovenská rodina nemôžeme vynechať ani halušky s bryndzou a pirohy, ktoré sú zasa najobľúbenejším jedlom malého Ondrejka. Varím ich, samozrejme, za fantastickej asistencie mojich dvoch detí, pričom Emke by sa sobota a nedeľa bez prípravy chutného domáceho jedla ani nerátala.“
Úspešná spolupráca
Dianie v spoločnosti FRESH sleduje nielen ako Katka, ale aj ako bežný spotrebiteľ. „Stretávam sa s veľmi pozitívnymi reakciami zo svojho okolia. V dnešnej uponáhľanej dobe rastie počet ľudí s alergiami na rôzne zložky potravy. Túto dieru s produktmi pre nich sa snaží spoločnosť FRESH vypĺňať. Aj keď dobu už asi nezmeníme, mali by sme sa snažiť aspoň zdravšie a hlavne plnohodnotnejšie stravovať, podporovať domácu produkciu, ktorá je nám najbližšia a zároveň si dovolím tvrdiť, že vysoko kvalitná.“ Aj preto hodnotí celú spoluprácu veľmi pozitívne. „Je mi cťou spolupracovať s ľuďmi, ktorí svojou prácou pomáhajú iným. Nielen tým ,že prispievajú vysokou mierou k zamestnanosti vo svojich prevádzkach, ale aj množstvom slovenských výrobkov na predajných pultoch podporujú slovenskú produkciu a naše národné hospodárstvo.“
Foto: Archív EK
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.