V Zoo privítali stotisíceho návštevníka
Zoologická záhrada Košice dnes privítala vzácnu návštevu, 100-tisíceho návštevníka.
Stotisícim návštevníkom sa stala 9-ročná Dianka z Bratislavy, ktorá prišla utorok 3. júla do zoo v sprievode svojej mamy Kataríny. Do Košíc pricestovali špeciálne kvôli návšteve zoo. Odmenu pre jubilejného návštevníka získali vďaka náhode – polhodinovému meškaniu vlaku.
[ad][/ad]Milovníčka tuleňov
„Ich výlet do Košíc mal hlavný cieľ – vidieť tulene, ktoré malá školáčka zbožňuje. Jej radosť z komentovaného kŕmenia trojice tuleňov obyčajných bola o to väčšia. Jubilejné návštevníčky sa živo zaujímali aj o kŕdeľ tučniakov a najmä o mláďatká, ktoré videli prvý raz,“ informovala Eva Malešová, hovorkyňa zoo.
Malá Dianka si odniesla tašky s upomienkovými predmetmi, ktoré jej darovali Zoo a DinoPark Košice.
„Z pohľadu návštevnosti môžeme prvý polrok hodnotiť ako úspešný. Už samotný január bol v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi netypický dobrou návštevnosťou,“ konštatovala Malešová, podľa ktorej dobrý začiatok roka pokazilo vo februári a marci mrazivé počasie. „V apríli boli letné teploty, ktoré prilákali do zoo historicky rekordných 30-tisíc návštevníkov. Kým máj kopíroval čísla z predchádzajúcich rokov, jún bol za posledných šesť rokov najslabší,“ doplnila Malešová.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Kyticu ruží na Medzinárodný deň žien čoraz častejšie nahrádzajú originálnejšie darčeky. Darujte tentokrát žene, na ktorej vám záleží, darček, ktorý jej spríjemní deň. Vytvorte niečo, čo si skutočne zapamätá – nezabudnuteľný prezent.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.