Vlani kalamita, teraz jarné počasie, po snehu ani chýru
Nie je zima ako zima. Pred rokom sa v tomto čase borili Košičania kopami snehu, ktorý nám počasie nadelilo v piatok 13. januára. Ľudia vtedy v meste za dva dni vykúpili všetky lopaty. Biela nádielka narobila vrásky na čelách najmä vodičom. Vynechávali a meškali autobusy MHD, viaceré museli vyťahovať zo závejov hasiči. Niekoľko dní bol problém napríklad vyjsť s osobným autom z parkoviska. Radosť však mali deti, ktoré sa tešili z nevídaných možností sánkovania a šmýkania. Aktuálna zima je zatiaľ na sneh skúpa. Pozrite si ten rozdiel na aktuálnych a archívnych snímkach denníka KOŠICE:DNES, ktoré boli nafotené 14. januára 2017 a presne o rok neskôr.
[ad][/ad]
foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.