Barmani miešali nealko drinky
V utorok sa v Košiciach v obchodnom centre na Terase uskutočnilo Slovenské nominačné kolo na 7. svetový šampionát v miešaní nealko koktailov, ktorý sa uskutoční 16. a 17. júna tohto roku v Prahe.
Barmanskej súťaže sa zúčastnilo sedem barmanov, medzi ktorými boli dvaja Košičania. Jeden z nich, Ladislav Doboš, je ešte úradujúcim majstrom sveta. Súťažiaci mali vytvoriť nový nealkoholický koktail, ktorý musel mať jednoduchú prípravy a vo výsledku nesmel mať viac ako 65 kalórií. Na prípravu 5 pohárov nápoja mal každý súťažiaci 7 minút.
Laco Doboš nakoniec svoje víťazstvo neobhájil a skončil až na štvrtom mieste. Víťazom sa stal Rastislav Kubáň z Liptovského Mikuláša, druhý košický zástupca Ján Majoroš sa umiestil na 2. priečke.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.