Primátorský punč dosiahol rekord
Výťažok z predaja Primátorského punču 2016 dosiahol doteraz najvyššiu sumu – 28 401, 84 €. Vďaka štedrým Košičanom bol prekonaný rekordný výťažok z Primátorského punču 2015 vo výške 28 370, 92 € a to aj napriek tomu, že v roku 2016 začal jeho predaj o deň neskôr ako rok predtým.
„Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým Košičanom a návštevníkom nášho krásneho mesta, ktorí sviatočný čas využili na pomoc iným. Vďaka dobrým ľuďom s veľkým srdcom sa nám podarilo vyzbierať najvyššiu sumu v histórii zbierky. Obdarované organizácie a ich klienti budú mať opäť dôvod na radosť a možnosť v pokoji napĺňať svoje aktivity počas celého roka,” ďakuje za štedrosť Košičanom a návštevníkom mesta primátor Richard Raši.
Hlavnou myšlienkou čapovania Primátorského punču v Košiciach je podporiť charitatívne organizácie a pomôcť tak našim hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. Výťažok z predaja je každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané dobročinné organizácie. V tomto roku pomôže štyrom organizáciám: Klub Forresta Gumpa, Miesto pod Slnkom, Podané ruky a Haliganda. Výťažok z predaja Primátorského punču 2016 bude prerozdelený a slávnostne odovzdaný na Novoročnom koncerte mesta Košice 22. januára 2017 vo Veľkej sále Historickej radnice mesta Košice.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?