Primátorský punč dosiahol rekord
Výťažok z predaja Primátorského punču 2016 dosiahol doteraz najvyššiu sumu – 28 401, 84 €. Vďaka štedrým Košičanom bol prekonaný rekordný výťažok z Primátorského punču 2015 vo výške 28 370, 92 € a to aj napriek tomu, že v roku 2016 začal jeho predaj o deň neskôr ako rok predtým.
„Chcem sa veľmi pekne poďakovať všetkým Košičanom a návštevníkom nášho krásneho mesta, ktorí sviatočný čas využili na pomoc iným. Vďaka dobrým ľuďom s veľkým srdcom sa nám podarilo vyzbierať najvyššiu sumu v histórii zbierky. Obdarované organizácie a ich klienti budú mať opäť dôvod na radosť a možnosť v pokoji napĺňať svoje aktivity počas celého roka,” ďakuje za štedrosť Košičanom a návštevníkom mesta primátor Richard Raši.
Hlavnou myšlienkou čapovania Primátorského punču v Košiciach je podporiť charitatívne organizácie a pomôcť tak našim hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. Výťažok z predaja je každý rok prerozdelený medzi vopred vybrané dobročinné organizácie. V tomto roku pomôže štyrom organizáciám: Klub Forresta Gumpa, Miesto pod Slnkom, Podané ruky a Haliganda. Výťažok z predaja Primátorského punču 2016 bude prerozdelený a slávnostne odovzdaný na Novoročnom koncerte mesta Košice 22. januára 2017 vo Veľkej sále Historickej radnice mesta Košice.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.