S touto metódou dokážete vydržať bez dychu vyše dvoch minút
Na koľko minút dokážete zadržať dych? Nevydržíte ani minútu? Čo ak vám povieme, že na základe tejto špeciálnej metódy vydržíte viac ako minútu a to dokonca bez nádychu. U niektorých ľudí to môže predstavovať dokonca viac.
Wim Hofova metóda
Wim Hof sa narodil v Holandsku v roku 1959. V súčasnosti má 62 rokov. Wim Hof nazývaný aj ako “Iceman” (ľadový muž, pozn. redakcie), má na svojom konte viac ako 20 Guinessových rekordov. Preplával takmer 60 metrov pod vodou na jeden nádych, ponoril svoje telo do ľadu po dobu 1 hodiny 8 minút, či zabehol najrýchlejšie polmaratón po snehu/ľade za 2 hodiny a 16 minút. Takisto ho však môžete poznať aj vďaka jeho ďalším výnimočným aktivitám:
- Výstup na Mont Everest do výšky 7 000 m.n.m. bez kyslíkového prístroja, akéhokoľvek vybavenia, iba v šortkách.
- Maratón v Namíbijskej púšti bez prísunu vody.

Wim Hof bol už od detstva veľmi pozitívne naladený, milý a zábavný. Rád s ľuďmi trávil čas, počúval ich a rozosmieval. Jeho výnimočnosť spočíva v tom, že už v pomerne mladom veku pracoval so svojim telom. Uvedomoval si svoje bytie a postupne sa naučil svoje telo dokonale ovládať.
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.