Žltý štetec pred Tabačkou púta pozornosť
Kultúrne centrum stavilo pri propagovaní prevádzky na kreativitu. Guerilla marketing na Slovensku nie je ešte veľmi známy.
Tabačka Kulturfabrik mala od rekonštrukcie budovy v roku 2015 dlhodobo problém s ich vonkajším označením prevádzky. Keďže ide o pamiatkovo chránenú budovu, v ktorej v minulosti sídlila tabaková továreň, na fasádu si nemohli osadiť hocijakú reklamu.
Pamiatkovým úradom tak neprešlo viacero návrhov. Situáciu nakoniec vyriešili kreatívne a k spokojnosti všetkých strán.
„Stavili sme na formu guerilla marketing, prostredníctvom ktorého sa pridáva dočasný prvok do už existujúceho mestského prostredia,“ uviedla PR manžérka Tabačky Kulturfabrik Barbara Denciová.
[ad][/ad]V tomto prípade ide o štetec namočený do žltej farby ťahajúci za sebou čiaru. Vedľa neho sa nachádza kvázi čierna plechovka (sud), z ktorej vyteká žltá farba. Podľa Denciovej tento nápad prešiel pamiatkarmi a aj Dopravným podnikom mesta Košice, ktorý umožnil natrieť stĺpy trolejbusového vedenia.
Nápad zrealizovala marketingová agentúra, ktorá je partnerom Tabačky. Ak sa chcú noví návštevníci dostať do Tabačky, stačí, ak budú nasledovať žltú čiaru.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


