Žltý štetec pred Tabačkou púta pozornosť
Kultúrne centrum stavilo pri propagovaní prevádzky na kreativitu. Guerilla marketing na Slovensku nie je ešte veľmi známy.
Tabačka Kulturfabrik mala od rekonštrukcie budovy v roku 2015 dlhodobo problém s ich vonkajším označením prevádzky. Keďže ide o pamiatkovo chránenú budovu, v ktorej v minulosti sídlila tabaková továreň, na fasádu si nemohli osadiť hocijakú reklamu.
Pamiatkovým úradom tak neprešlo viacero návrhov. Situáciu nakoniec vyriešili kreatívne a k spokojnosti všetkých strán.
„Stavili sme na formu guerilla marketing, prostredníctvom ktorého sa pridáva dočasný prvok do už existujúceho mestského prostredia,“ uviedla PR manžérka Tabačky Kulturfabrik Barbara Denciová.
[ad][/ad]V tomto prípade ide o štetec namočený do žltej farby ťahajúci za sebou čiaru. Vedľa neho sa nachádza kvázi čierna plechovka (sud), z ktorej vyteká žltá farba. Podľa Denciovej tento nápad prešiel pamiatkarmi a aj Dopravným podnikom mesta Košice, ktorý umožnil natrieť stĺpy trolejbusového vedenia.
Nápad zrealizovala marketingová agentúra, ktorá je partnerom Tabačky. Ak sa chcú noví návštevníci dostať do Tabačky, stačí, ak budú nasledovať žltú čiaru.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.